Le tiercelet d'ostour vole aux lièvres, aux perdris, aux connins, aux malars et aux plouviers.
L'en ne paist l'ottourque une fois le jour en yver en esté, deux; un cuer de mouton est assez à paistre l'ottour une fois, et le tient en estat. Item., d'une rouelle de mouton; item., d'un pigon, perdris, etc. Un cuer de porc engraisse, et dit-l'en hausse; un cuer de chièvre ou de bouc abaisse, id est amaigrit un pié de mouton est pour tirer.
Quant l'en le baigne, l'en luy oste les longes, et il se baigne au bort de la rivière et se pouroint' et puis vient.
Pour un ottour, une géline est à trois jours; l'en le paist un jour du foie, du jugier et du col à toute la plume, la teste et le cervel; l'autre jour, d'une esle et puis la cuisse; et l'autre jour autant.
Item, en karesme il se mue et est bien trois ou quatre mois avec du foing ou de la rame et trois perches pourpercher; et le paistre adonc de chaude viande comme turtres, coulons, perdris, poucins tous vifs. Item, quant ils sont mués, les convient veillier bien quatre, six ou huit nuys puis réclamer petit à petit à la commande comme au commencement*.
Nota que le faucon lannier doit estre perchié à un pié et demi de terre pour le duire à voler bas à la perdris et le gentil se perche hault.
Item. Nota que jàsoit-ceque l'esprevier et Tostour soient peus entre le pouce et le doit démonstratif toutesvoies les autres oiseaulx sont peus à plain poing. • Canards. – Il graisse ses plumes. – Petites branches d'arbre. –Comme on a fait d'abord pour les dresser on comme ci-dessus p. 296.