larde et de la pouldre de gingembre et un petit de vinaigre, et la gresse et l'eaue de la carpe, et boulez ensemble et se vous voulez faire ceste saulce pour un chappon, ou lieu que Y-en met la gresse et l'eaue de la carpe, mettez vertjus, vinaigre et la gresse du chappon. Jance DE LAIT DE VACHE. Broyez gingembre, moyeux d'oeufs sans le germe, et soient crus passés par lestamine avec lait de vache ou pour paour de tourner, soient les moyeux d'œufs cuis, puis broyés et passés par l'estamine; deffaictes de lait de vache, et faites bien boulir'.
JANCE A aulx. Broyez gingembre, aulx amandes, et deffaites de bon vertjus et puis boulez; et aucuns y mettent le tiers de vin blanc.
Jasce se fait en ceste manière prenez amandes, mettez en. eaue chaude, pelez, broyez, et du gingembre deux cloches aussi; ou y mettez de la pouldre, un pou d'aulx, et du pain blanc, pou plus que d'amandes, qui ne soit point brûlé, destrempé de vertjus blanc et le quart de vin blanc: couler., puis faire très bien boulir, et drécier par escuelles. Et en doit-l'en plus drécier que d'autre saulce 2.
Use poitevine. Broyez gingembre, giroffle, graine et des foies puis ostez du mortier puis broyez pain brûlé, vin et vertjus et eaue, de chascun le tiers, et faictes boulir, et de la gresse du rost dedans, puis versez sur vostre rost ou par escuelles'.
Moust pour HÉTOUDEAUx. Prenez roisins nouveaulx 1 G. Ci, 7f v°. – • réuni avec la recette précédente en un seul artide et fautif. – Cette recette paroît la même que la précédente, mais améliorée et complétée. Presque identique avec la recette de la sauça poitevine axai le Taillevent manuscrit, défigurée dans l'imprimé.