lians, cy-devant; et par ces deux raisons, e croj qu'ily y convient du pain harlé pour lier et tenir brune?) BROUET BLANC. Prenez chapons, poulets ou poucins tués par avant de temps convenable, ou tous entiers ou par moitié ou par quartiers, et du veel par pièces, et les cuisiez avec du lart en l'eaue et au vin et quant ils seront cuis, si les traiez, puis prenez des amandes, si les pelez et broiez et deffaites de l'eaue de vostre poulaille, c'est assavoir de la plus clere, sans fondrille ou trouble aucun, et puis les coulez par l'estamine; puis prenez gingembre blanc paré ou pelé, avec graine de paradis, allayé comme dessus, et coulez à une bien déliée estamine, et meslez avec le lait d'amandes. Et si n'est assez espois, si coulez de la fleur d'amidon ou ris qui soit boulis, et luy donnez goust de vertjus, et y mettez du succre blanc grant foison. Et quant l'eu aura drécié, si pouldrez par-dessus uneespice que l'en appelle coriandre vermeille et des grains de la pomme de grenade avec dragée et amandes friolées piquées enchascuneescuellesur le bout. Soit veu cy-après a ce propos de blanc mengier.
Blanc mengieh de chapons pour malades. Cuisiez-e en eaue tant qu'il soit bien cuit, puis broiez amandes grant foison et du braon du chapon et soit bien broyé et deffait de vostre boullon et passé parmy l'estamine puis mettez bien boulir, tant qu'il soit bien liant et espais; puis broyez gingembre blanc paré et les autres espices contenues cy-dessus ou brouet blanc. Brouet d'àlbhaignk. Prenez char de connins, de poullaille ou de veel, et despeciez par pièces puis cuis 1 Voy-p. i49,.n. 7. Var. A (içi seulement) bracon.